Nyskapande innovativt projekt

Ensemble, band, grupp eller organisation som skapar gemenskap och samspel. Det kan vara allt från workshops, en kurs till en manifestation som innehåller utvecklande och framåtblickande verksamhet.

De utvalda nominerade 2019:

SÄG DETSEN GÖR DET – vinnare 2019

Säg det – Sen gör det är ett treårigt kulturprojekt med kreativitet och känslor i fokus. Projektet arrangerar workshops och föreställningar som lyfter känsloliv och turnérar runt om i Skåne på bland annat skolor, föreningar och arbetsplatser.

Säg det – Sen gör det ger unga från 12 år och uppåt möjlighet att utforska sina känslor med hjälp av kreativa uttrycksmedel. Projektet är finansierat av Arvsfonden och projektägare är ABF.

Läs mer på deras hemsida: sagdetsengordet.se

 

 


GÅSPENNAN – finalist 2019

Med modern musik, animationer, workshops och live-föreställningar fångar Gåspennan in barns lust att lära och musicera i ett nyskapande pedagogiskt material.

Gåspennans musik riktar sig till barn i förskoleåldern och lågstadiet, och deras lärare. Låtarnas texter, workshoparna och live-föreställningen grundar sig i kunskapskraven i läroplanen LGR11.  

Läs mer på deras hemsida: gaspennan.com


RISING STARS – Karlskoga Kulturskola – finalist 2019


Rising stars arrangeras av Kulturskolan i Karlskoga. Ett evenemang som inkluderar hela skolans verksamhet, dans, musik, teater, bild&form och sång.

Projektet är ett unikt samarbete mellan kulturskolan och grundskolor i Karlskoga då alla barn i åk 1-3 erbjuds att delta i showen som en gigantisk kör. Tillsammans med kulturskolans elever är det ca 1200 barn och ungdomar som deltar i show, vilket ger en häftig och mäktig upplevelse.

Trots en lång tradition är varje Rising Stars en ny skapelse, skapad av barn och unga, med ett nytt tema varje år. Ett kulturprojekt i denna storlek där barnen får vara delaktiga och bidra till skapandet och innehållet i showen vilket är unikt och modigt!    

Fotograf: Sara Duvéng