Bästa ungdomsinitiativ

Projekt eller initiativ av och genomförda med barn och ungdomar. Det kan vara allt från konserter och festivaler till klubbar och föreningar och innehålla en hög grad av ungas delaktighet.

Vinnare och nominerade 2019: 


BROWSING COLLECTION  – vinnare 2019

Browsing Collection har i över tio år spelat hårdrock och arbetar hårt för att möjliggöra andra unga tjejers och transpersoners musikskapande. De bryter mot normer och slåss mot fördomar för att inspirera unga människor till att börja med musik, men också till att tro på sig själva.

Förutom att spela live arrangerar bandet även musikkollon och håller workshops för ungdomar. De lär ut allt från hur man spelar ett instrument, skriver låtar och producerar en platta till hur man headbangar häftigast eller vågar ta för sig på scen.

Mer information hittar du på deras hemsida: browsingcollection.com

 

 

 

Pressbild Jan-Erik Lindkvist

 

LYRC ORCHESTRA – finalist 2019

LYRC Orchestra skapades år 2016 av kompositören Anna Ljungberg och producenten Kalle Syri med ett uppdrag: Att spela ett groove så svängigt att det endast går att bota med dans!

Orkestern består av unga 27 musiker skolade i bland annat jazz, klassisk, folkmusik och indie, samlade för att skapa en fusion av många olika musikstilar. LYRC Orchestra själva kallar musiken för symfonisk partyfunk.

Mer information hittar du på deras hemsida: lyrcorchestra.com

Bild från spelning 2018