2019

Bästa ungdomsinitiativ

BROWSING COLLECTION  – vinnare 2019

Browsing Collection har i över tio år spelat hårdrock och arbetar hårt för att möjliggöra andra unga tjejers och transpersoners musikskapande. De bryter mot normer och slåss mot fördomar för att inspirera unga människor till att börja med musik, men också till att tro på sig själva.

Förutom att spela live arrangerar bandet även musikkollon och håller workshops för ungdomar. De lär ut allt från hur man spelar ett instrument, skriver låtar och producerar en platta till hur man headbangar häftigast eller vågar ta för sig på scen.

Mer information hittar du på deras hemsida: browsingcollection.com

 


Enastående Pedagogisk Gärning

DAVID NEWKUMET  – vinnare 2019

David Newkumet har med musikalisk bredd och entreprenörsanda i decennier inspirerat unga och lämnat stora avtryck som musikpedagog. Han visar hur fantastisk musiken är och vilka möjligheter till gemenskap musicerandet ger. Bland tidigare studenter finns mängder av framgångsrika musiker och producenter. I hans klassrum är branschkunskap lika viktigt som körsång och han ser till att elevernas musikintresse aldrig slutar växa.

David Newkumet kombinerar en brinnande passion för musiken med en bred kunskapsbas och en unik fingertoppskänsla för elevernas individuella behov. Davids pedagogik och engagerande musikundervisning skapar resonans som ger upphov till framtidens musik.


Nyskapande innovativt projekt

SÄG DET – SEN GÖR DET – vinnare 2019

Säg det – Sen gör det är ett treårigt kulturprojekt med kreativitet och känslor i fokus. Projektet arrangerar workshops och föreställningar som lyfter känsloliv och turnérar runt om i Skåne på bland annat skolor, föreningar och arbetsplatser.

Säg det – Sen gör det ger unga från 12 år och uppåt möjlighet att utforska sina känslor med hjälp av kreativa uttrycksmedel. Projektet är finansierat av Arvsfonden och projektägare är ABF.

Läs mer på deras hemsida: sagdetsengordet.se


Möjliggörare för Ungas Komponerande

Föreningen KONSTMUSIKSYSTRAR – vinnare 2019

Konstmusiksystrar är ett nätverk för kompositörer och ljudkonstnärer inom konstmusik som definierar sig som kvinnor eller transpersoner och är i början av sitt skapande. De anordnar kurser och workshops, främst inom komposition och ljudkonst. Föreningen och kurserna fungerar som en trygg miljö där deltagare förutsättningslöst kan mötas, dela erfarenheter och skapa musik.

Konstmusiksystrar har även en önskan att bredda den traditionella synen på vad konstmusik är för att kunna inkludera den yngre skapande generationen och förändra de rådande strukturerna inom konstmusikscenen. 

Läs mer på deras hemsida: konstmusiksystrar.se