Juryn

Juryns sammansättning

(Denna sida uppdateras efter hand med årets jurymedlemmar)

Juryn för 2020 består av en utvald representant från varje samarbetspartners organisation.

Mattias Franzén – Verksamhetschef för Stims promotionnämnd

Mattias är i grunden musiker, men har även arbetat som musikskribent för en rad tidningar och tidskrifter. Sedan 2013 arbetar han med att stärka det svenska musiklivet genom projektverksamheten i Stims promotionnämnd.

Anna Wedin – SKAP, Svenska Kompositörer och Textförfattare

Anna Wedin har suttit i SKAP:s styrelse sedan 2014. Hon sjunger, spelar bas och skriver låtar, främst inom blues och americana. Hon är även lärare, universitetslektor vid Musikhögskolan i Piteå.

Christofer Elgh – FST, Föreningen Svenska Tonsättare

Christofer Elgh har studerat komposition vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Musikhögskolan i Malmö och Ingesund. Elgh har komponerat omkring sjuttiotal verk, bland annat opera, kammarmusik, orkesterverk och musik för många dansföreställningar och filmprojekt. För närvarande undervisar Elgh i komposition och musikteori på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och på Ingesund.

Rikard Gateau Konstnärlig verksamhetschef Västmanlandsmusiken

Simon Thörn – Ledamot i Lärarförbundets nationella referensorgan för musik- och kulturskola

Simon Thörn är utbildad gitarr- och ensemblelärare. Han arbetar som lärare på kulturskolan i Trelleborg och är ledamot i Lärarförbundets referensorgan för musik- och kulturskola.

Klas Jervfors Turner Kulturskolerådets styrelse

Gunnar Jönsson – Förbundsordförande för Sveriges Yrkesmusikerförbund, Symf

Parallellt med det uppdraget som förbundsordförande för Symf, är Gunnar också verksam som frilansande musiker.

Milda Gontaite –  RUM:s förbundsstyrelse

Milda är den yngsta jurymedlem och studerar sitt tredje år på programmet Medier, estetik och kulturellt entreprenörskap på Göteborgs Universitet. Under sin uppväxt i Västerås har hon spelat tvärflöjt i olika sammanhang samtidigt som hon aktivt deltog i kulturskolans verksamheter som t.ex. kulturskolans elevförening och RUM Västmanland. Idag arbetar hon ideellt i RUM:s styrelse